Bevillingskonto | Vejledning til konto for fortjeneste- og tabsbevilling

Definition af bevillingskonto

En bevillingskonto viser, hvordan vi deler virksomhedens nettoresultat, dvs. hvor meget der bruges til at betale indkomstskat, hvor meget der udbetales som udbytte til aktionærerne, og hvor meget der afsættes til tilbageholdt indtjening. Det er hovedsageligt udarbejdet af partnerskabsfirmaet, Limited Company (LLC) og regeringen. Her vil vi diskutere resultatopgørelseskontoen udarbejdet af partnerskabsfirmaer. Bevillinger foretages kun, når der er overskud.

Hvordan fungerer bevillingskonto?

Bevillingsregnskabet udarbejdes efter udarbejdelse af Profit & Loss A / c. I tilfælde af partnerskabsvirksomheder er det parat til at vise, hvordan overskud fordeles mellem de partnere, der er involveret i partnerskabet.

I tilfælde af LLC er formålet med at udarbejde denne konto det samme, men formatet er anderledes. Vi starter med årets overskud før beskatningstallet, hvorfra vi trækker selskabsskat og udbytte for at finde den tilbageholdte indtjening for året.

I tilfælde af regering bruges bevillingskontoen til at vise de midler, der er afsat til et specifikt projekt. Eventuelle udgifter reduceres fra de tildelte midler.

Fortjeneste og tab (P&L) Bevillingskonto

P&L Bevillingskonto er udarbejdet til at vise, hvordan virksomheden bevilger eller fordeler den fortjeneste, der er opnået i løbet af året. Det er en udvidelse af Profit and loss a / c. Den udarbejdes efter udarbejdelsen af ​​overskud a / c ved udgangen af ​​hvert regnskabsår.

Formålet er at gøre det muligt at foretage justeringer af overskuddet, så den endelige indkomst kan fordeles mellem partnerne i henhold til de aftalte vilkår.

Det er en nominel konto, hvilket betyder, at alle virksomhedens udgiftsposter debiteres, og indtægtsposter krediteres.

Format for overskudskonto (P&L)

Nedenfor er formatet for resultatopgørelseskontoen.

Følgende er de justeringer / poster, der er inkluderet i denne konto:

  • Nettoresultat : Dette er den indledende saldo for bevilling a / c. Denne balance er taget fra Profit & Loss a / c efter at have foretaget alle de nødvendige justeringer for perioden.
  • Renter på kapital: Det er udgiften for virksomheden, da en partner betales renter på det investerede kapital i virksomheden.
  • Renter på tegninger : Det er en indkomst for virksomheden. Virksomheden opkræver renter fra partneren på ethvert kapitalbeløb, der er trukket i løbet af året.
  • Partnerens løn: Det er aftalt på forhånd i henhold til partnerskabsaftalen og er en udgift for virksomheden.
  • Partnerkommission: Det er aftalt på forhånd i henhold til partnerskabet og er en udgift for virksomheden.
  • Nettofortjeneste overført til partnerens konto: Dette er det endelige overskudsbeløb efter at have foretaget alle ovenstående justeringer.

Eksempel på overskud og tab (P&L) Bevilling A / c

A & B startede et partnerskabsfirma den 01.01.2017. De bidrog med $ 50.000 hver som deres kapital. Vilkårene for et partnerskab er som under:

  1. A & B for at få en månedsløn på henholdsvis $ 1.000 og $ 1.500
  2. B tillades en provision med en sats på 5% af nettoresultatet
  • Renter på kapital og tegninger vil være 10% pa
  1. Deling af fortjeneste og tab vil være i forholdet mellem kapitaldeling.

Overskuddet for året, der slutter den 31.12.2018, før de ovennævnte bevillinger foretages, er $ 75.000. Tegninger af A & B var henholdsvis $ 10.000 og $ 20.000. Forbered fortjeneste- og tabsbevillingskonto.

Løsning

Arbejder

WN 1 Rente på kapital @ 10% af den investerede kapital

  • Partner A = 50000 * 10% = 5000
  • Partner B = 50000 * 10% = 5000

WN2-provision @ 5% af nettofortjenesten

  • Partner B = 75000 * 10% = 3750

WN3 Rente på tegninger @ 10% af tegningens størrelse

  • Partner A = 10000 * 10% = 1000
  • Partner B = 20000 * 10% = 2000

WN4 nettofortjeneste fordelt på partnere i forhold til deres kapital, dvs. 50% hver

Partner A = (78000- (5000 + 5000 + 12000 + 18000 + 3750)) / 2

  = 17125

Partner B = (78000- (5000 + 5000 + 12000 + 18000 + 3750)) / 2

 = 17125

Betydningen af ​​en bevillingskonto

  • Denne konto viser antallet af overskud, der kan deles mellem forskellige hoveder.
  • Det viser antallet af overskud, der er overført til reserverne, fordelt som udbytte.
  • Den giver information om, hvordan overskuddet fordeles mellem partnere, og hvordan de forskellige justeringer foretages i løbet af året;

Konklusion

Derfor bruges bevillingskontoen til at vise, hvordan overskuddet tildeles eller fordeles på forskellige hoveder. Denne konto udarbejdes på vegne af firmaet.