VLOOKUP Fejl | Fixing #NA, #REF, #NAME & #VALUE Error

Top 4 fejl i VLOOKUP og hvordan fikser man dem?

VLOOKUP kan simpelthen ikke give dig fejl på grund af dataoverensstemmelse, det returnerer fejlene.

  1. # N / A-fejl
  2. #NAVN? Fejl
  3. #REF! Fejl
  4. #VÆRDI! Fejl 

Lad os diskutere hver af fejlene detaljeret med et eksempel -

Du kan downloade denne løsning af fejl i VLOOKUP Excel-skabelon her - Fix fejl i VLOOKUP Excel-skabelon

# 1 Fixing # N / A Error i VLOOKUP

Denne fejl skyldes normalt en af ​​de mange grunde. # N / A betyder simpelthen Ikke tilgængelig er resultatet af VLOOKUP-formlen, hvis formlen ikke er i stand til at finde den krævede værdi.

Før vi går ind i at løse dette problem, skal vi vide, hvorfor det giver fejl som # N / A. Denne fejl skyldes dataindtastningsfejl på grund af omtrentlige matchningskriterier på grund af forkerte tabelhenvisninger, forkert kolonnereferencenummer, data ikke i lodret form osv ...

Jeg har en simpel salgsrapporttabel i tabel 1. I tabel 2 har jeg anvendt VLOOKUP-formlen og forsøgt at udtrække værdierne fra tabel 1.

I cellen F4 og F9 fik jeg fejl som # N / A. Værdien i cellen E4 ser ud som nøjagtig som værdien i cellen A4, men alligevel fik jeg en fejl a # N / A. Nu skal du tænke over, hvorfor VLOOKUP har returneret resultatet som # N / A. Intet at bekymre dig følg nedenstående trin for at rette op på fejlen.

  • Trin 1: Anvend LEN excel formel og find hvor mange tegn der er i cellen A4 & E4.

I celle C4 har jeg anvendt LEN-funktionen for at kontrollere, hvor mange tegn der er i cellen A4, og på lignende måde har jeg anvendt LEN-funktionen i cellen D4 for at finde ud af, hvor mange tegn der i cellen E4.

I A4-celle har jeg 11 tegn, men i celle E4 har jeg 12 tegn. Et ekstra tegn er der i cellen E4, når vi sammenligner med cellen A4.

Ved at se på starten ligner begge hinanden hinanden. Der er dog en ekstra karakter der, og det skal være et efterfølgende rum.

Vi kan bare redigere cellen E4 og slette rummet. Hvis vi sletter denne ekstra plads, får vi resultatet.

Men det er ikke den rigtige måde at løse problemet på.

  • Trin - 2: Vi kan fjerne bageste mellemrum ved hjælp af TRIM-funktionen i Excel. Ved at anvende VLOOKUP sammen med TRIM-funktionen kan vi automatisk slette mellemrummene.

TRIM-funktionen fjerner det ekstra uønskede rum.

# 2 Fixing #VALUE! Fejl i VLOOKUP

Denne fejl skyldes manglende en af ​​parametrene i funktionen. Se for eksempel på nedenstående tabel.

VLOOKUP starter med LOOKUP-værdi end tabelområdet efterfulgt af et kolonneindeksnummer og matchtype. Hvis du ser på ovenstående billedformel, er parametre ikke i perfekt rækkefølge. I stedet for opslagsværditabellen er der, i tabelområdet har vi kolonneindeksnummer og så videre.

Vi kan simpelthen være nødt til at nævne formlen korrekt for at fjerne denne fejl.

# 3 Fixing VLOOKUP #REF Error

Denne fejl skyldes det forkerte referencenummer. Når vi anvender eller nævner kolonneindeksnummer, skal vi nævne det nøjagtige kolonnenummer, fra hvilken kolonne vi ser på det krævede resultat. Hvis vi nævner kolonneindeksnummeret, der er uden for markeringsområdet, returnerer dette #REF! fejl.

Opslagsværdi er perfekt; tabelområdet er perfekt, men kolonneindeksnummeret er ikke perfekt her. Jeg har valgt tabelområdet fra A3 til B8, dvs. kun tabelområdet fra A3 til B8, dvs. kun to kolonner, jeg har valgt.

I kolonneindeksnummeret har jeg nævnt 3, som er uden for rækkevidden for tabelområdet, så VLOOKUP returnerer #REF! fejlresultat.

Nævn det korrekte kolonneindeksnummer for at rette op på denne fejl.

# 4 Fixing VLOOKUP #NAME Fejl

Vi får denne VLOOKUP #NAME-fejl på grund af den forkerte formelomtale. I min personlige erfaring skriver jeg normalt CLOOKUP i stedet for VLOOKUP.

Der er ingen formel kaldet Clookup i Excel, så returnerede værdierne som #NAME? fejltype.

Løsning: Løsningen er ligetil, vi skal bare kontrollere stavningen af ​​formlen.

Ting at huske her

  • # N / A-fejl på grund af dataoverensstemmelse.
  • #NAME-fejl på grund af forkert formeltype.
  • #REF-fejl skyldes et forkert kolonneindeksnummer.
  • #VÆRDI! Fejlen skyldes manglende eller forkert parameterforsyning.