VALUE-funktion i Excel (formel, eksempler) | Sådan bruges?

Excel VALUE-funktion

Værdifunktion i Excel giver værdien af ​​en tekst, der repræsenterer et tal, for eksempel hvis vi har en tekst som $ 5, er dette faktisk et talformat i en tekst, ved at bruge værdiformlen på disse data giver os 5 som resultat, så vi kan se hvordan denne funktion giver os den numeriske værdi repræsenteret af en tekst i excel.

Syntaks

Værdiformlen er som følger:

Værdifunktionen har kun et argument, og dette er det krævede. Værdiformlen returnerer en numerisk værdi.

Hvor,

  • tekst = den tekstværdi, der skal konverteres til et tal.

Eksempler til brug af VALUE-funktion i Excel

VALUE-funktion er en WS-funktion (Worksheet). Som en WS-funktion kan den indtastes som en del af formlen i en celle i et regneark. Se eksemplerne nedenfor for at forstå bedre.

Original text


Du kan downloade denne VALUE funktion Excel skabelon her - VALUE funktion Excel skabelon

Eksempel # 1 - Konverter TEKST til nummer

I dette eksempel har celle C2 en VÆRDI-formel tilknyttet. Så C2 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er "$ 1000", den tekst, der skal konverteres til tallet. Resultatet er 1000.

Eksempel # 2 - Konverter TID på dagen til et tal

I dette eksempel har celle C4 en VÆRDI-formel tilknyttet. Så C4 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er “14:00”, hvilket er tidspunktet på dagen. Resultatet af at konvertere det til et tal er 0.58333

Eksempel # 3 - Matematiske operationer

I dette eksempel har celle C6 en VÆRDI-formel tilknyttet. Så C6 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er forskellen mellem de to værdier. Værdierne er "1000" og "500". Så forskellen er 500, og det samme returneres af funktionen.

Eksempel # 4 - Konverter DATE til nummer

 I dette eksempel har celle C8 en VÆRDI-formel tilknyttet. Så C8 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er “01/12/2000”, som er teksten i datoformatet. Resultatet af at konvertere det til nummeret er 36537.

Eksempel # 5 - Fejl i VALUE

I dette eksempel har celle C10 en VALUE-formel tilknyttet. Så C10 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er “abc”, som er teksten i et upassende format, og derfor kan værdien ikke behandles. Som et resultat, #VALUE! returneres, hvilket angiver fejlværdien.

Eksempel # 6 - Fejl i NAME

I dette eksempel har celle D2 en VALUE-formel i excel, der er knyttet til den. Så D2 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er ppp, som er teksten i et upassende format, dvs. uden dobbelt anførselstegn (“”), og derfor kan værdien ikke behandles.

Som et resultat, #NAME! returneres, hvilket angiver, at fejlen er med det angivne navn. Det samme ville være gyldigt, selvom en gyldig tekstværdi indtastes, men ikke er indeholdt i dobbeltcitaterne. F.eks .: VÆRDI (123) returnerer #NAME! som resultat.

Eksempel 7 - Tekst med NEGATIV VÆRDI

I dette eksempel har celle D4 en VÆRDI-formel tilknyttet. Så D4 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen er “-1”, som er teksten, der indeholder en negativ værdi. Som et resultat returneres den tilsvarende værdi -1 af VALUE-funktionen Excel.

Eksempel # 8 - Tekst med brøkværdi

I dette eksempel har celle D6 en VALUE-formel i Excel, der er knyttet til den. Så D6 er en resultatcelle. Argumentet for VALUE-funktionen i Excel er “0.89”, som er teksten, der indeholder en brøkværdi. Som et resultat returneres den tilsvarende værdi 0,89 af VALUE-funktionen.

Ting at huske

  • VALUE-funktionen konverterer teksten til en numerisk værdi.
  • Den konverterer den formaterede tekst som dato- eller tidsformat til en numerisk værdi.
  • Imidlertid er konvertering af tekst til nummer normalt taget hånd om af Excel som standard. Så VALUE-funktionen er ikke udtrykkeligt påkrævet.
  • Det er mere nyttigt, når MS Excel-data skal gøres kompatible med de andre lignende regnearkapplikationer.
  • Den behandler enhver numerisk værdi, der er mindre eller større end eller lig med nul.
  • Den behandler eventuelle brøkværdier, der er mindre eller større end eller lig med nul.
  • Teksten, der indtastes som en parameter, der skal konverteres til nummeret, skal være omsluttet af dobbelt anførselstegn. Hvis ikke gjort det, #NAME! returneres, hvilket angiver fejlen med det indtastede NAVN.
  • Hvis en ikke-numerisk tekst såsom alfabeter indtastes som parameter, kan den samme ikke behandles af VALUE-funktionen i Excel og returnerer #VALUE! som et resultat, der angiver, at fejlen er med den genererede VÆRDI.