HYPERLINK-funktion i Excel (formel) | Sådan indsættes HYPERLINK?

HYPERLINK i Excel

Hyperlink Excel-funktion er en indbygget funktion i Excel, der bruges til at oprette hyperlinks til en bestemt celle, når hyperlinket oprettes omdirigerer det eller fører brugeren til en bestemt webside eller en placering, værdien på cellen er ikke en URL som hyperlinkformel har to argumenter, det ene er URL'en, mens det andet er det navn, vi giver URL'en eller displayværdien.

HYPERLINK Excel-formel

Forklaring til hyperlinkfunktion i Excel

Hyperlinket i excel-ark accepterer følgende argumenter:

  • Link_location: Påkrævet. Dette er stien og dokumentnavnet til den fil, der skal åbnes. Link_location kan henvise til et bestemt sted i en fil - såsom en celle eller et navngivet område i et Excel-ark eller en projektmappe eller til et bogmærke i en Word-fil. Stien kan være til et dokument, der er gemt på et computerdrev. Stien kan også være en URL-sti (Uniform Resource Locator) på Internettet eller et intranet eller en UNC-sti (Universal Naming Convention) på en server (i Microsoft Excel til Windows).
    • Bemærk : Funktionen Hyperlink i Excel er kun gyldig til internet-URL'er. Link_location kan være en tekst indeholdt i anførselstegn, eller en cellehenvisning kan sendes, der indeholder linket som en tekststreng.
    • Hvis stien, der er angivet i link_location, ikke længere er tilgængelig på computerdrevet (eller ikke findes) eller ikke kan navigeres; en fejlmeddelelse, når du klikker på linket.
  • Friendly_name [Valgfrit] Det er tekststrengen eller den numeriske værdi, der vises i cellen i form af et link. Teksten vises i et blåt og understreget format, hvilket indikerer, at dette er et klikbart link. Hvis FRIENDLY_NAME udelades, link_location vises som et spring tekst.
    • Det venlige navn kan være en tekst, et navn, en værdi eller en celle, der indeholder springteksten eller værdien.
    • Hvis friendly_name returnerer en fejl #VALUE, kaster cellen fejlen i stedet for springteksten.

Sådan indsættes HYPERLINK i Excel-ark

  1. Vælg den tekst, celle eller billede, som du vil indsætte et hyperlink i et excel-ark.
  2. Klik på Hyperlink på fanen Indsæt. Du kan også højreklikke på teksten eller billedet og vælge indstillingen Excel-hyperlink i genvejsmenuen.

  1. Skriv eller indsæt linket i feltet Indsæt hyperlink i adressefeltet, som du vil omdirigere brugeren til.

Sådan udføres HYPERLINK i Excel-ark med eksempler

Nedenfor Excel illustrerer eksempler på hyperlink, hvordan hyperlinkfunktionen i Excel bruges til at sende en e-mail, åbne dokumenter og flytte mellem arkene ved blot at klikke på linket.

Du kan downloade denne HYPERLINK-funktion Excel-skabelon her - HYPERLINK-funktion Excel-skabelon

I det første eksempel på hyperlink kan du se, at funktionen Hyperlink i Excel bruges til at sende en e-mail. Når du sender en e-mail ved hjælp af et link, skal du tilføje et præfiks 'mailto:' til en e-mail-adresse, der er en HTML-kode for at sende en e-mail.

I det øjeblik du klikker på linket, omdirigeres det dig til e-mail-komponist-siden med de givne e-mail-id'er på listen Til modtager.

Eksempel # 1 - Sådan skifter du mellem fanerne

Nedenfor vises et eksempel på hyperlinket, hvordan du skifter mellem Excel-regneark i en projektmappe.

Lad os sige, at vi gerne vil omdirigere brugeren til et bestemt område på et regneark fra indekssiden, hvor du har angivet alle linkene til indholdet.

For at bevæge dig internt i projektmappen skal du tilføje et præfiks '#' til det arknavn, du gerne vil springe af.

Som det kan ses i øjebliksbillede at springe til arket: Eksempel 1 fra et andet ark ved hjælp af hyperlink kan excel-hyperlink-funktionen skrives som = HYPERLINK (“# Eksempel1! A1 ″,” til Eksempel1 ”)

I det øjeblik du klikker på linket, det omdirigerer dig til destinationen regneark dvs. A1 celle i Eksempel1 regnearket.

Alternativ metode:

Det samme kan også opnås uden at skrive Hyperlink-funktionen i Excel.

Som vi nævnte ovenfor, at valg af hyperlinkmulighed fra genvejsmenuen eller ved at højreklikke på teksten, der skal konverteres til et link, giver dig mulighed for at tilføje et hyperlink i arket.

Som det kan ses i øjebliksbillede, kan du her vælge den destination / det mål, der skal nås, når brugeren klikker på det givne link.

Eksempel 2 - Sådan åbnes et dokument

Vi gennemgår et yderligere hyperlinkeksempel i Excel. Her er vores mål at åbne et ord eller ethvert dokument, der er gemt i en computermappe.

Som det kan ses i øjebliksbillede kan du direkte passere stien til det dokument, der skal startes, når brugeren klikker på linket. Dette åbner den fil, der er nævnt i det medfølgende link.

Angiv den komplette sti, hvor filen gemmes sammen med dokumentnavnet og dets udvidelse (filtype) til excel-hyperlink-funktionen.

Eller du kan bruge kommandoen .. \ (MS-DOS-kommando) til at bevæge sig tilbage eller fremad fra den aktuelle mappe.

Bemærk: Den aktuelle mappe er hvor Excel-projektmappen i øjeblikket er gemt.

Igen kan du også bruge den alternative metode, der er diskuteret ovenfor, for at opnå det samme.

Ting at bemærke om hyperlinkfunktionen i Excel

  • Link_location skal leveres som en tekststreng i anførselstegn eller som en cellehenvisning, der indeholder linkstien som tekst.
  • Hvis FRIENDLY_NAME ikke er leveret, vil Excel HYPERLINK Funktion vise link_location som FRIENDLY_NAME .
  • For at vælge en celle, der indeholder HYPERLINK uden at hoppe til destinationen, skal du bruge piletasterne til at vælge cellen. Alternativt kan du klikke på cellen og holde museknappen nede, indtil markøren ændres.