RIGTIG i Excel (formel, eksempler) | Hvordan bruges PROPER-funktionen?

PROPER-funktion i Excel

Korrekt Excel-funktion bruges til at lave det givne input i rigtige tilfælde, med store og små bogstaver betyder i et ord, at det første tegn er med store bogstaver, mens resten af ​​tegnene er med små bogstaver, for eksempel i et navn på en person, vi bruger denne formel til at lave i det rette tilfælde at bruge denne funktionstype = PROPER (og give streng som input.

PROPER-funktionen er kategoriseret som streng eller tekstfunktion i excel. PROPER-funktionen konverterer det første tegn til store bogstaver og hviler til små bogstaver.

Grundlæggende bruges PROPER-funktionen i excel til at konvertere din inputtekst til korrekt sag. Det kan bruges til at kapitalisere hvert ord i en given streng. PROPER-funktionen i Excel påvirker ikke tal og tegnsætning i den givne tekst eller streng. Det konverterer kun det første tegn til store bogstaver og alle de andre bogstaver til små bogstaver.

RETTIG formel i Excel

PROPER-formlen i excel har en obligatorisk parameter, dvs. tekst.

Obligatorisk parameter:

  • tekst: Teksten eller strengen, hvis første tegn i hvert ord konverteres til store bogstaver, og alle resterende tegn konverteres til små bogstaver.

Hvordan bruges den korrekte funktion i Excel?

PROPER-funktionen i Excel er meget enkel og nem at bruge. Lad os forstå funktionen af ​​PROPER i Excel med nogle eksempler. PROPER-funktionen kan bruges som en regnearksfunktion og som en VBA-funktion.

Du kan downloade denne PROPER-funktion Excel-skabelon her - PROPER Function Excel-skabelon

Eksempel nr. 1

I dette eksempel tog vi et sæt tilfældig tekst for at anvende den korrekte funktion til den og output vist i Output-kolonnen. PROPER i Excel skjuler den leverede tekst i det rigtige format.

Eksempel 2 

I det andet eksempel bruger vi inputteksten med tilfældige mellemrum s / h ord. Så her skal vi bruge Trim-funktion med en PROPER-funktion for at få det velformaterede output. Den korrekte funktion skjuler først hvert første ord til store bogstaver end trimfunktionen fjerner alle unødvendige mellemrum fra den medfølgende tekst som vist i nedenstående tabel.

PROPER in excel kan bruges som en VBA-funktion.

Underfunktion ()

Dim rng As Range, celle As Range // erklærer to Range-objekter

Set rng = Selection // Vi initialiserer Range-objektet rng med det valgte interval.

// Vi vil kontrollere hver celle i et tilfældigt valgt område (dette interval kan være af enhver størrelse). I Excel VBA kan du bruge For Hver Næste løkke til dette. Tilføj følgende kodelinjer:

For hver celle i rng

Næste celle

cell.Value = Application.WorksheetFunction.Proper (cell.Value)

Afslut sub

Ting at huske 

  • Tal og tegnsætningstegn påvirkes ikke af brugen af ​​PROPER-funktionen i strengen.
  • PROPER-funktionen konverterer 's til' S, for eksempel tanuj's til Tanuj'S.