RENGØR i Excel (formel, eksempler) | Hvordan bruges CLEAN-funktionen?

Rengør funktion i excel er en tekstfunktion i excel, der bruges til at rense teksten med de tegn, der ikke udskrives, når vi bruger udskriftsindstillingen, dette er også en indbygget funktion i excel og at bruge denne funktionstype = REN (i en celle og angiv en tekst som argument, husk at den fjerner det ikke-udskrivbare tegn.

CLEAN-funktion i Excel

RENE-funktionen i Excel bruges til at fjerne ikke-udskrivbare tegn fra en inputstreng. Det er kategoriseret som en streng / tekstfunktion.

Hvert tegn, hvad enten det kan udskrives eller ikke kan udskrives, har et unikt nummer kendt som sin Unicode-tegnkode eller -værdi. RENGØRINGEN i excel fjerner de første 32 (ikke-udskrivbare) tegn i 7-bit ASCII-koden (værdier 0 til 31) fra en given tekst. Unicode indeholder også andre tegn, der ikke kan udskrives, der ikke findes i ASCII-tegnsættet (værdier 127, 129, 141, 143, 144 og 157). Nogle af disse Unicode-tegn fjernes ikke af CLEAN-funktionen i sig selv.

Syntaks

Argumenter brugt i CLEAN Formula i Excel

tekst - Teksten, der skal renses.

Den tekst input kan være en tekst i sig selv givet i citater eller cellereferencer. Det kan være en del af en REN formel.

Produktion

RENGØRINGEN i Excel returnerer en streng / tekstværdi efter fjernelse af de ikke-udskrivbare tegn fra strengen.

CLEAN-funktionen konverterer alle tal til tekst. Hvis det bruges til at rense taldata, vil CLEAN-funktionen i Excel udover at fjerne tegn, der ikke er udskrivning, konvertere alle tal til tekst - hvilket kan resultere i fejl, hvis disse data bruges yderligere i beregninger.

Anvendelse af CLEAN-funktion

RENGØRINGEN i Excel bruges til forbehandling af fil / tekst, der importeres fra andre applikationer og indeholder tegn, der ikke kan udskrives / læses med den aktuelle applikation. Importerede data fra databaser, tekstfiler eller websider indeholder normalt sådanne tegn. Disse tegn kan føre til en fejl, når de gives som input til nogle funktioner. Inden man analyserer sådanne importerede data, skal det renses

Du kan bruge RENS til at fjerne tegn, der ikke kan udskrives fra teksten. Du kan også bruge CLEAN til at fjerne linjeskift fra teksten.

Nogle gange er disse tegn, der ikke kan udskrives, slet ikke synlige. De skal dog stadig beskæres fra teksten for at andre funktioner / applikationer kan arbejde på den.

Illustration

Antag, at du har en tekst, der indeholder et ikke-udskriveligt tegn i celle C3 = ” Dette er en teststreng” & CHAR (7) & “.” .

For at fjerne det ikke-udskrivbare tegn og returnere den rene tekst skal du skrive “= REN (C3)”

og tryk på Enter. Det fjerner det ikke-udskrivbare tegn.

Du kan også skrive teksten direkte i stedet for at give den som en cellehenvisning.

= RENGØR (“Dette er en teststreng” & CHAR (7) & “.”)

Dette format bruges dog sjældent med denne RENE-funktion i Excel.

Det vil også give den samme output.

Sådan bruges CLEAN-funktion i Excel?

Excel CLEAN-funktion i Excel er meget enkel og nem at bruge. Lad os forstå CLEAN's funktion i excel med nogle eksempler.

Du kan downloade denne Excel-skabelon CLEAN Function her - CLEAN-funktion Excel-skabelon

Eksempel nr. 1

Antag at du har noget tekst givet i en række celler (C3: C7). Nu vil du rense denne tekst ved at fjerne de tegn, der ikke kan udskrives.

Du kan bruge følgende syntaks:

= REN (C3)

og tryk på Enter.

Nu kan du trække det til resten af ​​cellerne.

Eksempel 2

Antag at du har noget tekst givet i en række celler (C3: C7). Dataene inkluderer ikke-printbare tegn, linjeskift og nogle efterfølgende og førende ekstra mellemrum. Du er forpligtet til at rense denne tekst ved at fjerne de ikke-udskrivbare tegn, linjeskift og efterfølgende og føre ekstra mellemrum.

For at Excel rense og fjerne linjeskift, ekstra mellemrum og ikke-udskrivbare tegn fra de givne data, kan du bruge følgende syntaks:

= TRIM (REN (C3))

og tryk på Enter.

= REN (C3) fjerner tegn, der ikke kan udskrives, fjernes.

TRIM (..) fjerner unødvendige mellemrum, når de ikke-udskrivbare tegn er blevet fjernet af Excel CLEAN-funktionen.

Eksempel 3

Antag at du har en tekst givet i en række celler (C3: C6). Nu vil du kontrollere, om nogen af ​​disse celler indeholder tegn, der ikke kan udskrives. Hvis ja, så få et antal af disse tegn.

For at gøre dette kan du bruge følgende syntaks:

= HVIS ((LEN (C3) - LEN (REN (C3)))> 0, (LEN (C3) - LEN (REN (C3))) & "Ikke-printbare tegn", "Rens tekst")

og tryk på Enter.

Lad os se på Excel CLEAN-funktionen i detaljer:

  • CLEAN (C3) fjerner de ikke-udskrivbare tegn.
  • LEN (REN (C3)) giver længden af ​​strengen efter fjernelse af ikke-udskrivbare tegn fra C3.
  • LEN (C3) giver længden af ​​strengen C3.
  • LEN (C3) - LEN (REN (C3)) giver antallet af ikke-udskrivbare tegn i strengen C3.

Langt om længe,

Hvis antallet af tegn, der ikke kan udskrives, er større end 0

derefter udskrives det è { Antal ikke-udskrivbare tegn } "Ikke-udskrivbare tegn"

andet

den udskriver "Rens tekst".

Du kan nu trække det til resten af ​​cellerne.

Eksempel 4

Antag at du har noget tekst i cellerne B3: B7. Teksten indeholder nogle ikke-printbare tegn, linjeskift, mellemrum og efterfølgende mellemrum og et specialtegn CHAR (160), som er et ikke-brudende rum, der typisk bruges på websteder. Du skal fjerne disse tegn fra teksten.

Da Excel CLEAN-funktionen ikke er tilstrækkelig til at fjerne CHAR (160), skal vi bruge erstatningsfunktionen i excel i dette tilfælde. Du kan bruge følgende syntaks:

= TRIM (REN (SUBSTITUT (B3, CHAR (160), ”“)))

I denne,

SUBSTITUT (B3, CHAR (160), ”“) erstatter CHAR (160) fra teksten.

REN (SUBSTITUT (B3, CHAR (160), ”“)) renser den erstatte tekst.

TRIM (CLEAN (SUBSTITUTE (B3, CHAR (160), ”“))) fjerner unødvendige mellemrum, når de ikke-udskrivbare tegn og CHAR (160) er blevet fjernet.

På samme måde kan du nu trække det til resten af ​​cellerne.

Eksempel 5

Antag at du har nogle numeriske data, der indeholder nogle tegn, der ikke kan udskrives imellem. Du skal fjerne disse ikke-udskrivbare tegn fra din tekst for at bruge de matematiske operationer.

For at fjerne disse tegn kan du blot bruge syntaksen:

= REN (C3)

og tryk på Enter.

Du bemærker muligvis, at Excel CLEAN-funktionen returnerer en tekst . Så udgangen opfører sig muligvis ikke som en numerisk tekst og giver i nogle tilfælde en fejl med nogle matematiske operationer. Hvis det er tilfældet, kan du alternativt bruge følgende syntaks:

= VÆRDI (REN (C3))

og tryk på Enter.

VÆRDI () konverterer input tekst til et numerisk format.

På samme måde kan du nu trække det til resten af ​​cellerne.

Ting at huske

  • Excel CLEAN-funktionen fjerner ikke-udskrivbare tegn fra en streng.
  • Det fjerner 0 til 31 7-bit ASCII-kode fra inputteksten.
  • Nogle Unicode-tegn, der ikke findes i ASCII-koden, fjernes muligvis ikke af Excel CLEAN-funktionen.
  • Nogle tegn, der ikke kan udskrives, er muligvis ikke synlige, men findes stadig i teksten. Excel CLEAN-funktionen kan bruges til at kontrollere deres eksistens.